ChipCAD fórum
Kezdőlap Bejelentkezés Profil Keresés
Fórum kezdőlap
Saját fórum
ChipCAD honlap
Bejelentkezés
Kijelentkezés
Regisztráció
Saját profil
Postaláda
Előfizetések
Címjegyzék
Keresés a fórumban
Keresés a GYIK-ban
Fórum tag keresése
Új üzenetek

LCD

 
Bejelentkezve mint: Guest
E témát jelenleg a következők olvassák: nincs
  Nyomtatható változat
Összes fórum >> [Egyéb] >> Minden más >> LCD Lap: [1]
Felhasználónév
Üzenet << Régebbi témák   Újabb témák >>
 
stranger

 

Üzenetek: 49
Belépés: 2006.4.4.
Státusz: nem elérhető

LCD  

Sziasztok!Már megint megakadtam.
Egy LDC-n kellene kiiratnom egy szöveget.A display initje rendben megy ki is tudok rá kükdeni egy karaktert,de csak egyesével.
PL:van egy rutin Send_Char néven.Egy karakert ki tudok küldeni így Send_Char('a').Igy egyesével korrekten működik is a dolog!Hogyan tudnám megoldani ezt több karakterrel?
Én így próbáltam.
Void Send_text( char txt[16]){
2011.11.9. 9:59:55 ID: 4165
 
stranger

 

Üzenetek: 49
Belépés: 2006.4.4.
Státusz: nem elérhető

RE: LCD  (neki válaszolva: stranger

quote:

Sziasztok!Már megint megakadtam.
Egy LDC-n kellene kiiratnom egy szöveget.A display initje rendben megy ki is tudok rá kükdeni egy karaktert,de csak egyesével.
PL:van egy rutin Send_Char néven.Egy karakert ki tudok küldeni így Send_Char('a').Igy egyesével korrekten működik is a dolog!Hogyan tudnám megoldani ezt több karakterrel?
Én így próbáltam.
;***********************************************
Void Send_text( char txt[16]){
int i;
for (i=0;i<=16;i++){
Send_Char(txt;
{
{
;*********************************************
Ezt elmentettem Az LCD.C nevű fileban.
Ha ezt meghívom a Main.c-ben :
Send_text('Hello');
Nem történik semmi!!!!!!

Hogyan lehet a dekrlálni úgy egy válltozót hohy például szükségem van egy 16 -os tároló részre;
PL char res[16];
És én ezt a program futása közben módosítani tudjam.Mert ahogy én próbáltam
res = 'Hello'
kidob a fordító egy hibával!
Remélem tudtok segíteni!Sajnos én még csak ismerkedm a c -vel és az MCC18-at használom!
A suliban nem tanultuk a c-t sajnos .
Válaszotokat köszönöm!
2011.11.9. 10:07:20 ID: 4166
 
pipi

 

Üzenetek: 225
Belépés: 2004.4.1.
Település: Budapest-Kispest
Státusz: nem elérhető

RE: LCD  (neki válaszolva: stranger

nézz utána a pointereknek, egyszerűbb lesz az életed :) a bemásolt forrásod szintax hibás is, igy tuti nem fordul le....
zárójelhiba, string/char idézőjel keveredés(" kell nem '), igy nem szoktunk paramétert átvenni...
inkább igy: Void Send_text( char* txt)

próbáld így a ciklusban, ha nem pointerezel:
Send_Char(txt);
vagy
Send_Char(*txt++);

vigyázz, két karakter között kell (adatlap! szerinti) késleltetés, ha kidobálod a karaktereket az lcd-re, meg sem jelenik, vagy foghíjas lesz

_____________________________

Pipi
chipcadforum kukac puzsar.hu
http://www.puzsar.hu
2011.11.10. 0:30:50 ID: 4167
Lap:   [1]
Összes fórum >> [Egyéb] >> Minden más >> LCD Lap: [1]
Ugrás:





Új üzenetek Olvasott üzenetek
Népszerű téma / Új üzenetek Népszerű téma / Olvasott üzenetek
Zárolt / Új üzenetek Zárolt / Olvasott üzenetek
 Új téma indítása
 Válasz az üzenetekre
 Új szavazás indítása
 Szavazat küldése
 Saját üzenetek törlése
 Saját témák törlése
 Üzenetek értékelése




Forum Software powered by ASP Playground Advanced Edition 2.3
Copyright © 2000 - 2003 ASPPlayground.NET

0.016